Blog

Teashop krijgt hulp

 

 

 

Deze weduwe met twee dochters heeft erg te lijden onder de lockdown-maatregelen in Nepal. Planet Wool richtte eerder voor haar een teashop in zodat de moeder thee kon verkopen om de huur van de kleine 1 kamerwoning te betalen. Ook konden haar beide dochters weer naar school. Haar tea-shop staat vlakbij een busstation. Omdat er door de lockdown geen reizigers zijn, had zij geen inkomsten. De huur kon niet meer betaald worden en zij kon het schoolgeld niet meer betalen. Planet Wool helpt. Ze worden niet op straat gezet en de beide meisjes gaan weer naar school.

Read more

Planet Wool doneert 9 rolstoelen

Texelana heeft drie prachtige winkels op Texel. Zij verkopen mooie wolprodukten waaronder ook de mutsen van Planet Wool. De winst die Planet Wool daarop maakt wordt deze keer besteed aan het aanschaffen van rolstoelen.
Ook mytylschool De Brug en revalidatiecentrum Rijndam in Rotterdam, droegen hun steentje bij door Planet Wool uit te nodigen voor de kerstmarkt. Het personeel kreeg de mogelijkheid om een mooie muts te kopen. In totaal kon Planet Wool 9 rolstoelen bestellen.
Dankzij de medewerking van een ziekenhuis in Kathmandu: Hospital-Swoyambhu konden de nieuwe rolstoelen met korting worden aangeschaft. Het ziekenhuis nam de vervoerskosten voor haar rekening. De rolstoelen werden met een ambulance afgeleverd.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Read more

Eenzame gehandicapte bejaarden krijgen hulp

Aan de rand van Kathmandu leven en wonen op een etage in een kleine ruimte ongeveer 25 gehandicapte bejaarde mensen. Zij worden door de omwonenden enigszins verzorgd en dankzij wat giften en hulp hebben ze voldoende te eten. Planet Wool gaf deze mensen toilet- en schoonmaakartikelen, verzorgingsmiddelen, eten en vulling voor gastanks om te koken. Daarnaast zijn er truien en sokken voor alle bewoners besteld.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Keuken Chepang is bijna klaar

Dankzij de opbrengst van de kerstmarkt van onderwijscentrum De Berkenschutse en een bijdrage van planet Wool, is er gestart met de bouw van een overdekte keuken voor de 135 kinderen die wonen en leven in de bergen ten zuiden van Kathmandu. De Chepang-gemeenschap leeft afgezonderd van de buitenwereld. De meeste kinderen lijden aan ondervoeding, hebben tandproblemen en huidziekten. Onlangs (december 2019) werd er gestart met de bouw. Het zand, ijzer en de cementzakken worden per jeep naar het begin van een helling gebracht. Vervolgens moet alles dragend naar het dorp worden gebracht (ruim 1 uur lopen) Het dak moet nog worden gemaakt….wachten op materiaal.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

135 Chepang-kinderen krijgen allemaal een nieuwe warme trui en slippers

In de Koshrang-village woont een Chepang-gemeenschap.
Er wonen ongeveer 200 mensen waarvan 135 kinderen. De meesten zijn jonger dan 10 jaar. De Chepang-gemeenschap mist de basisbehoeften als veilig drinkwater, gezonde voeding, warme kleding en goed onderdak. De kinderen lopen bijna allemaal op blote voeten en hebben nauwelijks kleding. Het is daar in de bergen vaak koud en nat. Het dorp ligt afgezonderd van de buitenwereld. De meeste kinderen lijden aan ondervoeding, hebben tandproblemen en huidziekten. Planet Wool zet zich in om deze Chepang-gemeenschap te helpen. Dankzij een geschonken bedrag van onderwijscentrum De Berkenschutse (opbrengst kerstmarkt) en Planet Wool wordt er gewerkt aan het bouwen van een complete nieuwe keuken waar alle kinderen te eten krijgen. Onlangs (december 2019) kregen alle kinderen nieuwe slippers en een warme trui. De keuken is in aanbouw.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Chepang-kinderen krijgen hulp

Koshrang village ligt 95 km van Kathmandu. Om te komen bij deze Chepang gemeenschap is een zware tocht noodzakelijk. Het dorp ligt afgezonderd van de buitenwereld in de bergen. Na een heftige tocht per jeep van ongeveer 4 uur waarbij met regelmaat een rivier moet worden overgestoken, kom je uiteindelijk bij een hele steile helling. Vanaf dat punt is het nog bijna 1,5 uur bergopwaarts lopen.Alle goederen en materialen moeten naar boven worden gedragen. Er wonen ongeveer 200 mensen in Koshrang village. De mensen zijn bijzonder arm. Ze missen de basisbehoeften als veilig drinkwater, gezonde voeding, warme kleding en goed onderdak. Er is geen elektriciteit, geen goed onderwijs en geen gezondheidspost. De meeste kinderen lijden aan ondervoeding, hebben tandproblemen en huidziekten. Het analfabetisme is hoog en veel meisjes verlaten vroegtijdig de school door kindhuwelijken. Het kindersterfte is bijzonder hoog.
Planet Wool zet zich in om deze Chepang-gemeenschap te helpen. Dankzij een geschonken bedrag van onderwijscentrum De Berkenschutse (opbrengst kerstmarkt) en Planet Wool wordt er gewerkt aan het bouwen van een keuken waar de 80 kinderen te eten krijgen.De keuken zal volledig worden ingericht. Ook het schoolgebouw met 2 klaslokalen zal worden ingericht met tafels, zitkussens, bankjes en wordt er vloerbedekking gelegd.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Therapieruimte in Kirtipur volledig ingericht en klaar voor gebruik.

Planet Wool startte medio mei 2017 met het bouwen van een overkapping op een braak liggend stukje grond naast een klaslokaaltje voor gehandicapte kinderen in Kirtipur. De ouders van de kinderen en vrijwilligers stortten een vloer en metselden de muren. Vervolgens werden er kunststof kozijnen in het gebouw geplaatst. De muren werden gestuct en de vloer geëgaliseerd. De keuken werd ook door Planet Wool ingericht. Tot slot werd er linoleum gelegd. In juni 2019 was er een feest!  De therapieruimte was volledig ingericht en werd in gebruik genomen. Planet Wool is dankbaar dat zij dit heeft kunnen realiseren van de opbrengst van de verkoop van de produkten van Planet Wool.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Planet Wool krijgt een ‘Letter of Appreciation”

Op 5 maart 2019 kreeg ik uit handen van Laxmi Kafle een ‘Letter of Appreciation’ als waardering en uit dankbaarheid voor de giften die Planet Wool deed om een geheel gebouw (therapieruimte, keuken en verzorgruimte) te kunnen realiseren voor gehandicapte kinderen in Kirtipur. Laxmi is bestuursvoorzitter van een Nepalese vereniging van ouders met een gehandicapt kind. Planet Wool is trots om dit te hebben kunnen verwezenlijken!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Planet Wool doneert 500 kg rijst aan Chepang en schoolbenodigdheden.

De Chepang zijn een inheemse etnische Tibeto-Burman- groep die voornamelijk woont in de ruige bergruggen van het Mahabharat-gebergte in het centrum van Nepal, ongeveer 10 uur rijden vanuit Kathmandu. Dit gebied is alleen lopend of per jeep te bereiken.
Door de ligging is landbouw moeilijk en is ondervoeding een historisch probleem voor de Chepang. De Chepang worden vaak gekenmerkt als de armste van de armen in Nepal. Planet Wool liet per jeep 500 kg rijst afleveren. Tevens werden er schoolbenodigdheden afgeleverd.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Kushum kan weer naar school.

In Butwal, 10 uur rijden naar het zuidwesten vanuit Kathmandu, woont dit gezinnetje. Moeder met twee dochters. De vader verliet kort na de geboorte van de jongste, Kushum, het gezin. Sindsdien leefden zij in grote armoede en werden ze geholpen door dorpsgenoten. De moeder probeert wat geld te verdienen in een geïmproviseerd ‘teashop’. Planet Wool doneerde een bedrag zodat Kushum haar school kan afmaken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more
TRANSLATE >>
error: Content is protected !!