Blog

Chepang-kinderen krijgen hulp

Koshrang village ligt 95 km van Kathmandu. Na ongeveer 2 uur rijden met een jeep over een bijzonder slechte weg is het nog ruim 4 uur lopen om de Chepang-gemeenschap te bereiken. Hiervoor moet meerdere keren een rivier worden overgestoken en na 3 uur lopen volgt er een steile helling. Er wonen ongeveer 200 mensen in Koshrang village. De mensen zijn bijzonder arm. Ze missen de basisbehoeften als veilig drinkwater, gezonde voeding, warme kleding en goed onderdak. Er is geen elektriciteit, geen goed onderwijs en geen gezondheidspost. De meeste kinderen lijden aan ondervoeding, hebben tandproblemen en huidziekten. Het analfabetisme is hoog en veel meisjes verlaten vroegtijdig de school door kindhuwelijken. Het kindersterfte is bijzonder hoog.
Planet Wool zet zich in om deze Chepang gemeenschap te helpen. Dankzij een geschonken bedrag van onderwijscentrum De Berkenschutse (opbrengst kerstmarkt) en Planet Wool wordt er gewerkt aan het bouwen van een keuken. De keuken zal volledig worden ingericht zodat zo’n 80 kinderen daar dagelijks kunnen eten. Ook het schoolgebouw met 2 klaslokalen zal worden ingericht met tafels, bankjes en wordt er vloerbedekking gelegd.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Therapieruimte in Kirtipur volledig ingericht en klaar voor gebruik.

Planet Wool startte medio mei 2017 met het bouwen van een overkapping op een braak liggend stukje grond naast een klaslokaaltje voor gehandicapte kinderen in Kirtipur. De ouders van de kinderen en vrijwilligers stortten een vloer en metselden de muren. Vervolgens werden er kunststof kozijnen in het gebouw geplaatst. De muren werden gestuct en de vloer geëgaliseerd. De keuken werd ook door Planet Wool ingericht. Tot slot werd er linoleum gelegd. In juni 2019 was er een feest!  De therapieruimte was volledig ingericht en werd in gebruik genomen. Planet Wool is dankbaar dat zij dit heeft kunnen realiseren van de opbrengst van de verkoop van de produkten van Planet Wool.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Planet Wool krijgt een ‘Letter of Appreciation”

Op 5 maart 2019 kreeg ik uit handen van Laxmi Kafle een ‘Letter of Appreciation’ als waardering en uit dankbaarheid voor de giften die Planet Wool deed om een geheel gebouw (therapieruimte, keuken en verzorgruimte) te kunnen realiseren voor gehandicapte kinderen in Kirtipur. Laxmi is bestuursvoorzitter van een Nepalese vereniging van ouders met een gehandicapt kind. Planet Wool is trots om dit te hebben kunnen verwezenlijken!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Planet Wool doneert 500 kg rijst aan Chepang en schoolbenodigdheden.

De Chepang zijn een inheemse etnische Tibeto-Burman- groep die voornamelijk woont in de ruige bergruggen van het Mahabharat-gebergte in het centrum van Nepal, ongeveer 10 uur rijden vanuit Kathmandu. Dit gebied is alleen lopend of per jeep te bereiken.
Door de ligging is landbouw moeilijk en is ondervoeding een historisch probleem voor de Chepang. De Chepang worden vaak gekenmerkt als de armste van de armen in Nepal. Planet Wool liet per jeep 500 kg rijst afleveren. Tevens werden er schoolbenodigdheden afgeleverd.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Kushum kan weer naar school.

In Butwal, 10 uur rijden naar het zuidwesten vanuit Kathmandu, woont dit gezinnetje. Moeder met twee dochters. De vader verliet kort na de geboorte van de jongste, Kushum, het gezin. Sindsdien leefden zij in grote armoede en werden ze geholpen door dorpsgenoten. De moeder probeert wat geld te verdienen in een geïmproviseerd ‘teashop’. Planet Wool doneerde een bedrag zodat Kushum haar school kan afmaken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Therapieruimte voor gehandicapte kinderen krijgt kunststof kozijnen met glas

In februari 2017 liet Planet Wool op een braak liggend stukje grond in Kirtipur een overkapping bouwen aan een klaslokaal voor gehandicapte kinderen. Medio juni 2017 werd er een betonnen vloer gestort en vervolgens werden er muren gemetseld. (2018)
Dankzij de goede verkoop van de wollen mutsen en de kerstattenties die Planet Wool aan Mainsupport BV, HDM en Earth & Eternity mocht verzorgen (dec. 2018), konden er kunststof kozijnen met glas worden geplaatst. Deze mooie grote ruimte wordt straks gebruikt als therapieruimte voor de kinderen. Daarnaast wordt er een gedeelte ingericht als keuken waar voor de kinderen kan worden gekookt.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Donatie aan Sintvoorieder1

Planet Wool heeft ruim 100 kindermutsjes gedoneerd aan Stichting ‘Sintvoorieder1’
Voor veel kinderen is het vieren van Sinterklaas een vanzelfsprekendheid. Dit is helaas niet voor alle kinderen in Nederland het geval. Stichting Sintvoorieder1 heeft als doel zoveel mogelijk kinderen die in moeilijke omstandigheden verkeren een Sinterklaascadeau te geven. Want ieder kind verdient een cadeautje op 5 december!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more

Planet Wool schenkt getroffen gezin nieuw onderkomen!

Door de extreme regenval in juni,  juli en augustus 2018 stortte op 10 augustus  dit huisje van een arm gezin in Charutale bijna geheel in. Het huisje was gemaakt van poreuze bakstenen en leem. Een zijwand viel in de avond op het matrasje van de 11 jarige dochter. Zij was op slag dood. Het 9 jarige dochtertje en haar moeder waren gewond. Het huisje moet als verloren worden beschouwd. Met een donatie van Planet Wool zullen de dorpsbewoners een nieuw huis bouwen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Read more

Een gezin krijgt een toilet !

Dit arm gezin kreeg met hulp van Planet Wool een toilet. Voorheen moesten de ouders en hun drie kinderen (2 zoontjes van 9 en 11 jaar en een dochter van 16 jaar) steeds opnieuw buiten een plekje zoeken om hun behoeften te doen. Sinds mei 2018 hebben zij een eigen toilet !!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Read more

Operatie geslaagd!

Eind maart 2018 kreeg mijn Nepalese vriend Diwakar een emotioneel berichtje van een arm echtpaar over hun 10 jarig zoontje: Damodar Pant. Damodar woont samen met zijn jonger broertje bij zijn ouders in het Chitwan District. Hij is geboren met een fistel in zijn hals en hij werd twee keer eerder hieraan geopereerd. De ouders hadden hiervoor geld geleend bij familie en kennissen. Helaas groeide de fistel door tot tegen zijn halsslagader. Gevaarlijk!!  Ouders vroegen hulp. Dankzij een gift en een bijdrage van Planet Wool kon hij op 9 april 2018 opnieuw worden geopereerd. Ditmaal met succes. Eind april reisde hij samen met zijn moeder een hele dag (bus en lopen) om bij Diwakar een bedankbriefje te schrijven!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Read more
TRANSLATE >>
error: Content is protected !!