Blog

135 Chepang-kinderen krijgen allemaal een nieuwe warme trui en slippers

In de Koshrang-village woont een Chepang-gemeenschap.
Er wonen ongeveer 200 mensen waarvan 135 kinderen. De meesten zijn jonger dan 10 jaar. De Chepang-gemeenschap mist de basisbehoeften als veilig drinkwater, gezonde voeding, warme kleding en goed onderdak. De kinderen lopen bijna allemaal op blote voeten en hebben nauwelijks kleding. Het is daar in de bergen vaak koud en nat. Het dorp ligt afgezonderd van de buitenwereld. De meeste kinderen lijden aan ondervoeding, hebben tandproblemen en huidziekten. Planet Wool zet zich in om deze Chepang-gemeenschap te helpen. Dankzij een geschonken bedrag van onderwijscentrum De Berkenschutse (opbrengst kerstmarkt) en Planet Wool wordt er gewerkt aan het bouwen van een complete nieuwe keuken waar alle kinderen te eten krijgen. Onlangs (december 2019) kregen alle kinderen nieuwe slippers en een warme trui. De keuken is in aanbouw.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Post a comment

TRANSLATE >>
error: Content is protected !!