Blog

Chepang-kinderen krijgen hulp

Koshrang village ligt 95 km van Kathmandu. Na ongeveer 2 uur rijden met een jeep over een bijzonder slechte weg is het nog ruim 4 uur lopen om de Chepang-gemeenschap te bereiken. Hiervoor moet meerdere keren een rivier worden overgestoken en na 3 uur lopen volgt er een steile helling. Er wonen ongeveer 200 mensen in Koshrang village. De mensen zijn bijzonder arm. Ze missen de basisbehoeften als veilig drinkwater, gezonde voeding, warme kleding en goed onderdak. Er is geen elektriciteit, geen goed onderwijs en geen gezondheidspost. De meeste kinderen lijden aan ondervoeding, hebben tandproblemen en huidziekten. Het analfabetisme is hoog en veel meisjes verlaten vroegtijdig de school door kindhuwelijken. Het kindersterfte is bijzonder hoog.
Planet Wool zet zich in om deze Chepang gemeenschap te helpen. Dankzij een geschonken bedrag van onderwijscentrum De Berkenschutse (opbrengst kerstmarkt) en Planet Wool wordt er gewerkt aan het bouwen van een keuken. De keuken zal volledig worden ingericht zodat zo’n 80 kinderen daar dagelijks kunnen eten. Ook het schoolgebouw met 2 klaslokalen zal worden ingericht met tafels, bankjes en wordt er vloerbedekking gelegd.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Post a comment

TRANSLATE >>
error: Content is protected !!