Blog

Chepang-kinderen krijgen hulp

Koshrang village ligt 95 km van Kathmandu. Om te komen bij deze Chepang gemeenschap is een zware tocht noodzakelijk. Het dorp ligt afgezonderd van de buitenwereld in de bergen. Na een heftige tocht per jeep van ongeveer 4 uur waarbij met regelmaat een rivier moet worden overgestoken, kom je uiteindelijk bij een hele steile helling. Vanaf dat punt is het nog bijna 1,5 uur bergopwaarts lopen.Alle goederen en materialen moeten naar boven worden gedragen. Er wonen ongeveer 200 mensen in Koshrang village. De mensen zijn bijzonder arm. Ze missen de basisbehoeften als veilig drinkwater, gezonde voeding, warme kleding en goed onderdak. Er is geen elektriciteit, geen goed onderwijs en geen gezondheidspost. De meeste kinderen lijden aan ondervoeding, hebben tandproblemen en huidziekten. Het analfabetisme is hoog en veel meisjes verlaten vroegtijdig de school door kindhuwelijken. Het kindersterfte is bijzonder hoog.
Planet Wool zet zich in om deze Chepang-gemeenschap te helpen. Dankzij een geschonken bedrag van onderwijscentrum De Berkenschutse (opbrengst kerstmarkt) en Planet Wool wordt er gewerkt aan het bouwen van een keuken waar de 80 kinderen te eten krijgen.De keuken zal volledig worden ingericht. Ook het schoolgebouw met 2 klaslokalen zal worden ingericht met tafels, zitkussens, bankjes en wordt er vloerbedekking gelegd.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Post a comment

TRANSLATE >>
error: Content is protected !!